Erőforrás-kihelyezés

Az erőforrás kihelyezés lényege, hogy a megbízó cég informatikai jellegű feladatokat és a velük járó felelősséget egy külső szolgáltató cégre hárítja át, ellenben fenntartja magának a projekt irányításának és ellenőrzésének jogát. A megrendelt terméket a megbízott cég a megbízó igényeinek maximális figyelembevételével a kívánt minőségben, a megadott költség-, illetve időkereten belül leszállítja.

Miért van szükség erőforrás-kihelyezésre?

Erőforrás kihelyezésre azért lehet szükség, mert az informatikai területen lehetnek olyan projektekben (pl.: szoftverfejlesztés, szoftvertesztelés), amelyeket valamilyen oknál fogva a külsős beszállítónak való kiadása akadályokba ütközik (pl.: információ biztonság, intenzív csapatmunka). Ezen projektek megvalósításához viszont nagyon sokszor nem áll rendelkezésre a vállalaton belül a feladatok elvégzéséhez szükséges, megfelelő szakértelemmel, tapasztalt rendelkező teljes szakember csapat. Ez érthető, hiszen egy nagyobb projekt lebonyolításához vagy informatikai rendszer továbbfejlesztéséhez alkalmas tapasztalattal és szakértelemmel ellátott szakértői csapat álladó fenntartása és továbbképzése meglehetősen költséges. Továbbá ezen, szakemberek a mindennapi munkájuk mellett nem mindig van lehetőségük a legújabb technológiák és szabványok fejlődésének követésére, elsajátítására és a teljesen készség szintű felhasználására. Ezekben az esetekben jelent megoldást ügyfeleink részére az erőforrás kihelyezés. Az erőforrás-kihelyezési szolgáltatásunk keretében a partnereink jelenlegi csapatába óra- vagy napidíjas elszámolásban magasan képzett szakembereket helyezünk ki az ügyfél irodájába.

Erőforrás-kihelyezés keretében igénybe vehető szolgáltatások

  • Tanácsadás
  • Specifikálás és dokumentálás
  • Tervezés
  • Projekt menedzselés
  • Implementálás (Szoftverfejlesztés)
  • Minőségbiztosítás (Szoftvertesztelés)
  • Szoftvertámogatás

Erőforrás-kihelyezés előnyei

Költségcsökkentés

Az erőforrás kihelyezéssel a megbízó cég költséget tud csökkenteni, hisz a szerződésben foglalt költségek előre tervezhetők, az ügyfélnek csak az elvégzett munkáért kell fizetnie, tehát a nem munka jellegű tevékenységek (pl.: betegség, szabadság) ideje nem jelent a partner számára költséget. Az erőforrás-kihelyezés szemben a bérköltséggel – költségként elszámolható, az ÁFA tartalma visszaigényelhető és közvetített szolgáltatásként elszámolva az iparűzési adót is csökkenti.

Minőség javulás

Az adott területre szakosodott, illetve azt jól ismerő magasan képzett szakember végzi a feladatok megoldását naprakész technológiai tudással. Ez szavatolja a termék minőségében bekövetkezett javulást.

Szakértelem, Tudásbázis, Erőforrás megosztása

A magasan képzett szakembereink a feladat elvégzésén túl a saját tapasztalataikat, ismereteiket is megbízóink rendelkezésére bocsátják. Így partnereink hozzáférhetnek szellemi értékeinkhez, sokrétű szakértelmünkhöz, széleskörű tapasztalatainkhoz és technikai eszközeinkhez, amelyek megszerzése vagy fenntartása számára aránytalanul nagy terheket jelentene.

Szakembereink jártasak a legkorszerűbb technológiákban, módszerekben és módszertanokban, saját szakterületükön mélyebb ismeretekkel rendelkeznek, így a munkaerő esetleges képzetlenségéből eredő problémák is könnyedén áthidalhatók.

Személyi állománnyal kapcsolatos problémák

A kihasználatlan kapacitás-többlet (eszközök, munkaerő, egyéb erőforrások) kezelésének problémája a beszállítót terheli, a megbízónak nem kell foglalkoznia, hogy az adott feladat elvégzéséhez szükséges ismeretekkel rendelkező szakemberek megtalálására, a kiválasztási folyamat lebonyolítására és a szakember alkalmazására. Ez különösen előnyös olyan cégeknek, akik a vállalat alaptevékenységére (core business) szeretnének koncentrálni.

Kockázatkezelés

Cégünk felelősséget vállal az elvégzett munkáért és saját tapasztalatainkat felhasználva segíthetünk a kockázatok csökkentésében és a következmények enyhítésében, illetve magas rendelkezésre állást biztosítunk, erőforrástöbbletünknek köszönhetően rugalmasan tudjuk kezelni a személyi (szabadság, betegség) vagy technikai (műszaki hiba) okozta kockázatot.